26. června 2013

Dáša: mateřství

Fotografie z mateřství jsou v poslední době u maminek hodně v oblibě, tak proč nejít s dobou? Dáša už to má za pár, ostatně to je poznat z fotografií, a chtěli jsme stihnout ještě pár snímků s bříškem. Léto se na chvíli rozjelo na plné pecky, proto nebylo na co čekat. Podvečerní světlo dokáže v tuto dobu vykouzlit téměř magickou atmosféru. Jako kulisu pro focení jsem zvolil pohádkovou roubenku na samotě u lesa kousek za Petrovicemi. Ta je ze všech stran obklopena rozkvetlými loukami a hlubokými lesy, prostě úchvatná kombinace. Já už se ostatně moc těším na první focení malé Adélky :-)
















17. června 2013

Lucie: portrét, Horažďovice

Naskytla se mi další příležitost nafotit portréty a protože tu byla možnost využít atraktivní interiéry zámku v Horažďovicích, šlo rázem o velmi zajímavou záležitost. Vzhledem k tomu, že okolí zámku nabízí mnoho krásných míst a zákoutí, neváhal jsem ani na okamžik. Lucka na focení přivedla svojí kamarádku, která se osvědčila jako velmi šikovná asistentka a hned byla celá práce jednoduší a řekl bych, že pro obě strany zábavnější. V poslední době se při focením snažím o aktivnější komunikaci s modelem a hledám zajímavé pózy ve spojení s nevšední kompozicí. Hodně to pomáhá mě i modelu se soustředit na práci a vzájemně si porozumět. Odměnou jsou ve výsledku mnohem působivější snímky.






















12. června 2013

Svatba: Horymír ♥ Tereza

S nadsázkou se dá říct, že to byla svatba jako z pohádky, aneb jak princ Horymír své štěstí nalezl za devíti horami a devíti řekami v malebné vesničce uprostřed šumavský hvozdů. Svatba to byla krásná, a protože se celý obřad odehrával pod širým nebem, tak i trochu netradiční. Jen si to představte. Místo zdí jsou kolem vás lesy, podlaha je z trávy a klenba nad hlavou přímo nebeská. Pravda, v tomto případě byla trochu zamračená i pár kapek ukáplo, ale byly to kapky štěstí, které dopadaly na všechny přihlížející. Jsem moc rád, že jsem mohl být součástí takové události na tak romantickém místě, jako je okolí penzionu Hones na Horské Kvildě. Tentokrát trochu nezvykle vše v černobílém provedení.